Om Podiart

Podiart Sweden Logo
Podiart Kft, tidigare Pedikom Kft var bland de första att syssla med moderna analyser av fötter till skillnad från de traditionella ortopediska procedurerna. De har undersökt människofötter med deras eget patent i mer än 15 år. Sedan dess har mer än en halv miljon patienters fötter blivit analyserade. Detta vetenskapliga arbete pågår även idag och har skaffat oss stor erfarenhet under de 12 år som vi sammarbetat med Podiart Kft i Ungern.
Enligt vår uppfattning är foten en komplex biomekanisk konstruktion. Dess stabilitet upprätthålls av en valvkonstruktion utgjord av ben, senor, muskler; och dess rörelse utförs av komplicerade biomekaniska/biologiska mekanismer.  Den biomekaniska uppfattningen av foten har lett till nya, moderna behandlingsprinciper.
Under de senaste 10 åren har vi fått åtskilliga konkurrenter och sett många imitationer, särskilt inom den digitaliserade fotanalysen. Nyare och dyrare testverktyg har  kommit ut på marknaden , utan någon större succé. Vår metod är enkel och lättolkad och detta ger en  trovärdighet hos konsument.
Både diagnos, formgivning och tillverkning av innersulan är resultatet av många års erfarenhet. En halv miljon analyserade fötter, samma antal innersulor och patienternas feedback har berikat vår kunskapsbas, vilket är den viktigaste kvalitetssäkringen för vår verksamhet.
Om någon ställer sig barfota på en glasplatta, bildas ett mönster/en bild som återspeglar de verkliga belastningspunkter. Den här bilden är en karta över tryckpunkter, det är basen för digitaliserad fotanalys. Den ’onormala’, kroniska positionen av tryckpunkter  uppfattas som fotproblem, och till alla fotsjukdomar hör en karakteristisk bild på foten.
Målet med behandlingen med skoinlägg är att korrigera de tryckpunkter som befinner sig på felaktiga positioner. Skoinläggets syfte är balansera trycket/belastning på fötterna och få foten att röra sig på ett mer normalt sätt. Med hjälp av  Dr. Imre Kökényesi´s patent designar skickliga specialister individuella skoinlägg som bara passar den aktuella individen.  Skräddarsydda inlägg tillverkas från bild av individens fötter. Inläggen är gjorda av mjuka, bekväma och naturliga material som inte är allergiframkallande.
Den empiriska metoden är en mycket viktig vetenskaplig arbetsmetod. Från början sökte vårt företag medvetet samarbetsvilliga experter med lång erfarenhet som bidrog till att utveckla metoden. Varje skoinlägg har blivit bättre och bättre genom att de bidragit till att  förbättra  processen och det tack vare vår möjlighet att återkoppla till alla kunders tidigare inlägg med varandra och därigenom se förändringar.  Denna enorma kunskapsbas är vår egendom , ingen har undersökt så många fötter och sparat bilder på fötter med syftet att utföra vidare undersökningar.
Resultatet blir förbättring av fötternas funktion, bättre gångskvalitet eller „bara” lindrat allmäntillstånd av fötterna.
Vår personal består av erkända experter på sina områden och vårt företag hoppas på att dra nytta av deras kunskaper i många år framöver. Zoltán Jantó, som var en del av det nystartade laget, förtjänar att nämnas först, och våra andra samarbetspartnerer som fortfarande är aktiva i dag:Herr Professor György Nemes, Dr Márta Miltényi, Dr Péter Unger, Károly Györe och József Máté.