Bruksanvisning för dina personliga skoinlägg.

podiart logo
personliga skoinlägg podiart
Inläggets utformning och material ger en känsla av välbehag för användaren. Trots detta kan det i början av användandet hända att det känns obekvämt p.g.a. den förändrade tryckfördelningen mot fotsulan.
I alla fall ska tillvänjningen göras successivt, första dagen använd inlägget 20 minuter, dag 2 använder du inlägget 40 minuter och i fortsättningen dubbla tiden tills fötterna har anpassat sig till det nya stödet.
Detta kan ta 2 – 3 veckor.
Inlägget ger fötterna stöd och korrigerar avvikelser (såsom plattfothet, nersjunken för och mellanfot etc.)
Podiart´s skoinlägg används med goda resultat för att avhjälpa förhårdnader och hälsporre, samt att förebygga Hallux Valgus, hammartår etc.
Om inlägget är för långt för skorna – skall det justeras med sax vid tå änden.
Läderinlägget är överdraget med äkta skinn som sörjer för god ventilering. Basen är gjord av hackat sammanpressat läder, pelotterna (uppbyggnaderna) av rågummi, bara naturmaterial i detta inlägg.
Ta ur de fuktiga inläggen ur skorna och låt dom luftas.
Rengöring av läderinlägg sker med en lätt fuktad trasa, polifoaminläggen kan handtvättas, låt därefter inläggen torka långsamt. OBS. använd ej hårtork eller dylikt. Smörj gärna in läderinlägget med lite läderfett, (samma som till skinnsoffa, skinnställ).
Inläggens livslängd förlängs, om du använder strumpor.
Podiart´s skoinlägg kan placeras i de flesta skor. Du kan ev. lyfta ut den befintliga innersulan ifrån skorna och ersätta med din Podiart skoinlägg.
OBS. använd ej samtidigt med andra inlägg eller befintlig stöd i skorna.
Inlägget är hållbart i ca. 1år, därefter är det lämpligt att göra en ny undersökning och låta tillverka nya inlägg efter den förändrade foten.
Upplever du inläggen av polifoam lite ”sträva” kan lite talk strykas på.
Uppfinningen och tillverkningen är skyddad