Typer av inläggsulor

Vi tillverkar inläggsulorna med två olika baser gjorda av två olika typer av råmaterial: läder eller polyetenskum. Lädersulor består av naturella material. Basen är gjord av pressat korkmaterial (vanlig skoindustribas), pelotterna som inläggsulorna består av är av gummi, täckt av kromgarvat svinläder. Vi rekommenderar denna typ av inlägg för kunder som föredrar den tunnare versionen, och vars fötter inte svettas.

Polyetenskum är ett mjukt, syntetiskt material som är lätt att tvätta med en blöt svamp. Vi brukar rekommendera denna typ för dem som ofta idrottar, eller för dem med svettiga fötter. Utom de två nämda versionerna har vi två andra, ganska speciella typer av inlägg man kan välja: inlägg gjorda av bioläder eller av materialet NOENE.

Egenskaper av NOENE material:

Inläggsulornas basmaterial är NOENE. De täcks med polyetenskum eller med läder, i de flesta fall med polyetenskum. NOENE är ett elastiskt material med vibrationsdämpning, som består av crystalliserade microceller. Det är ett speciellt effektivt stötdämpningsmaterial som kan eliminera nästan alla skadliga tillbakaverkande energier som är orsakade av stötar som uppstår när fötter når jorden. NOENE är ett innovativt material, det är en typ av gummi som har flera viktiga egenskaper som skiljer det från andra typer. NONE inläggsulor gör gåendet och löpningen bekvämare på grund dess utmärkta stötdämpande förmåga. Tjockleken är 2 mm. Vi rekommenderar dem särskilt för idrottare.