Tamás Kiss

Roland Pljesovszki
augusti 16, 2016
András Erdész
augusti 16, 2016

Jag hade alltid ont i vaderna, hade aldrig ordentliga inlägg och efter de många bittra försöken brydde jag mig inte så mycket om att alltid ha plattfotsinlägg i mina skor.

Jag var van vid och medveten om att om jag vandrade i stan i mer än ett par timmar skulle jag komma att ha väldigt ont i vaderna! Då kom löpningen in i mitt liv!

Jag köpte ett par löparskor men tyvärr frågade försäljaren inte vilka sorters fötter jag hade och jag hade ingen aning om att det fanns skilda sorters löparskor för olika typer av besvärliga fötter.

Skorna fungerade inte, jag köpte nya och de var i alla fall stabila.  Det blev bättre men bara lite.

Det fungerade inte, jag köpte nya löparskor, även stabilare. Tyvärr fungerade dessa inte heller! Det blev bättre fast när jag sprang mycket kändes det som om mina fötter skulle bryta sig loss av smärtan! Jag insåg snabbt att jag inte tjänade nog för att kunna köpa fler löparskor, kanske skulle vara lämpligare att ta itu med skoinlägg! J

Jag besökte ett företag som speciellt handlade med inlägg och framställde de ett par som tog upp mina fötters form när materialet fortfarande var varmt och jag sprang med dem. Det var ganska bra men bara för en av mina fötter – den som jag inte hade så mycket probem med. I den andra foten hade jag en ganska stark smärta, till och med värre än med den ursprungliga innesulan i skon.

Då rekommenderade en av mina löpkompisar de inläggen han sprang med och verkade jättebra för honom! Jag beställde snabbt sådana inlägg gjorda speciellt för mig, de var mina första Podiart inlägg!

Jag började andvända dem gradvist och provade även de på jobbet. Det var ju konstigt i början eftersom det fanns sådana „högar” på dem! :))))

Jag kunde inte förställa mig att jag skulle kunna springa i dem men mina fötter började vänja sig vid dem fint och även löpningen gick bättre med dem! Sedan försvann alla smärtor! Jag kunde inte tro att det var möjligt att springa 10 km utan smärta! Dagen efter den första halvmaraton med inläggen kände jag bara trötthet och ingen smärta i fötterna.

Sedan dess har jag haft Podiart inlägg i alla mina skor dessutom har vi beställt inlägg gjorda åt barnen, jag hoppas att deras fötter kanske även kunde förbättras. Jag går ingenstans utan inlägg och de kvällar när jag fick somna med smärta i vaderna är över! 🙂 Hälsningar: Tamás