Podiart Sportsule Familj (inlägg för sportskor)

Produktbeskrivning

Sportinlägg för löpare / Podiart Runner

De flesta idrotter medför extrem eller speciell belastning för fötterna. Många idrottare har dessutom statiska fotproblem som blir  ännu värre genom deras idrotter. Experterna på Podiart Kft. har utvecklat en sportsvariant av våra inläggen till olika idrotter. De här inläggen skiljer sig såväl teoretiskt som praktisk vid produktion och planering från den övriga produktionen. Sportinläggens konstruktion är gjord utifrån de senaste biomekaniska kunskaperna. Vi använder modernt råmaterial till inläggen allt för att nå önskade resultat. Projektens specialister har ständig kontakt med  idrottarna/användarna, och med hjälp av deras responser utvecklas produkten för att hjälpa dem prestera bra resultat utan smärta eller att bli skadade.

Sportsulorna för löpare absorberar stötarna som orsakas av löpningens intensivitet på olika delarna av fotsulorna med hjälp av viskoelastisk polyuretan. Detta moderna material har den speciella egenskapen  att återlämna  krafter till fötterna i en senare fas.  Det stabiliserande hälstödet minskar risken att skadas. Den hydroskopiska överdelen innehåller silverjon, som minimaliserar  otrevligheterna som uppstår i följd av naturell fotsvett. Inläggsulorna har den minimala tjockleken, som är nödvändig. I allmänhet tar man ut löparskornas original inlägg, och lägger in sport inläggen i skorna istället.  Det är viktigt att ta hänsyn till fötternas anpassningsprocess; sportsulorna korrigerar dem och det är möjligt att de orsakar besvär i fötternas leder i de första användningsdagarna. Det är tillrådligt att börja använda produkten steg för steg, och öka användningstiden med en timme varje dag/träning.

Det är praktiskt att ta ut sport inlägg ur skorna efter användning. Det är ok att lösa upp lite tvättmedel i vatten och lägga inlägget däri för tvättning och därefter torka det. Om produkten orsakar besvär, låt oss ta del av problemet. Vårt  föreslag till  idrottare under extrem belastning att göra kontroll och byta sportsulorna 2 gånger/år.

Podiart Runner
Podiart Biker
Podiart Football