Mihály Osztatni

Jutka Apostol
augusti 16, 2016
Zsuzsi Bankó
augusti 16, 2016

Som 62-åring, relativt oerfaren triathlonist behöver jag all hjälp och stöd som möjligt för att köra längre sträckor (1/2 Ironman, Ironman). Vid dessa sträckor om en kroppsdel låter mig veta om sin närvaro (fötter, vader, midja, stjärt eller händer) kan det ganska snart förvandlas till en smärtsam mardröm.

Som triathlonist gör jag två sportgrenar där man borde använda bra skor. Jag måste säga att jag inte behövde bry mig om mina fötter alls när jag gjorde Ironman, jag kände ingen smärta. Även efter att cyklat 180 kilometer fick jag inte kramp i fötterna. I själva verket tycktes det som om innersulor ’pressade’ mina fötter att arbeta hårdare. Fastän runt 190 km på Tour de Pelso (Balaton runt 200 km) blev mina fötter stela, hade jag inga problem under de sista 10 km.

Att ha innersulor i löparskorna var mycket konstigt vid första körningen. De olika ökningar som var avsedda att korrigera fotdeformationer klämde och var obekväma. Men efter att ha kört den första kilometern, kände jag att fotbenen hamnade i rätt plats, jag kunde springa med lätthet (inte heller min midja gjorde ont (alla över 50 vet vad detta innebär 😉 och mina fotleder var avslappnade, klarade lätt vägens ojämnheter). Mest positiva förändringar kände jag i mina vrister. Med mina gamla sulor kände jag smärta i vristerna efter 4 varv runt Margaretaön (1 varv på Margaretaön = 1/8 marathon) och den obehagliga känslan kvartsod i två dagar. Med mina nya inlägg är jag bara trött, men jag har inte ont. Vid min ålder är det ingen dålig sak!!

Jag är mycket glad att jag hittade det här företaget och dess produkter.

Jag hoppas att, bland annat dessa innersulor gör det möjligt för mig att kunna delta i Ironman i den III veteran åldersgrupp (70-74 år)

Mihály Osztatni

Ironman