Mária Urbanikné Rosza

Virág Törőcsik-Vasas
augusti 16, 2016
Dóra Bakó
augusti 16, 2016

Mária Urbanikné Rosza, trefaldig OS – mästare, numera medel – och långdistanslöpare och fotvandrare. Jag har jobbat som tränare hos Buda – Cash Atletiska Klubben i Békécsaba i 12 år.

Företaget PODIART hjälpte till min student som var flera gångers ungersk mästare. Han hade haft problem med en idrottsskada sedan årets nationella innetävling (som han hade vunnit på 800m på 1.58.83) i sitt sista år som ung professionell och kunde inte längre tävla i sommarsäsongen. Det var troligtvis ett problem med fotsulan i barndomen som sedan blev värre vilket var resultatet av den snabba växten under tonåren.

Tack vare ett lyckligt tillfälle fick vi kontakt med inläggs företaget PODIART gällande supemaratonen Békéscsaba – Arad. I deras butik i Békés hade fotsule undersökningen gjorts och de första inläggen tillverkades i Budapest.

Vi iakttog föreskrifterna, den gradvisa användningen och observerade ständigt förbättring tills smärtan försvann fullständigt till slut. Sedan den grundläggande träningen på hösten kunde vi öva och tävla oavbrutet.

2014 fick vi nya PODIART inlägg för prövning. De var producerade av ett smidigt material som utvecklades för idrottare och vi fick dem för ständigt testande.

Erfarenheter med de nya idrottsinnesulorna:

  • de håller längre tid
  • de har inte frätts sönder
  • de är mer flexibla
  • motionen är mer flytande och enklare att göra
  • hans hållning har förbättrats
  • hans starter har förbättrats

De hjälper vårt arbete mycket under de långa och intensiva träningarna, i synnerhet under förberedelseperioden.

Till vår glädje kom han i tredje platsen som årskurs ett junior i serien „ nationella fältligan”! :-))

DE BISTÅR VÅR FÖRBEREDELSE MAXIMALT!!!

Tackar:

Mária Urbanikné Rosza tränare

Márk Zsiros landslagsmedlem och nationell mästare i medeldistanslöpning