András Erdész

Tamás Kiss
augusti 16, 2016
Rita Horváth
augusti 16, 2016

Jag hade arbetat stående i många år och hade problem med hur mycket längre jag kunde stå ut med arbetstiden. Som löpare och fotvandrare har det inte varit enkelt tidigare eftersom det visas skillnad mellan mina bens hållning (ett pronerar medan det andra är neutralt) och dessutom har jag också plattfötter.

Jag har testat flera inlägg så att mitt problem kanske kunde lösas. Bland några av dem var framställda av minnesskum, olika sorters gelé och halvinlägg som lyfte fötterna på snedden. Inga av dem fungerade riktigt bra. När jag först mötte Podiarts inlägg blev jag mycket glad och var förhppningsfull trots att jag hade varit besviken på de tidigare inlägg. Först fick jag ett par för uteskor som jag tänkte använda till vardagsarbetet och planerade naturligtvis ett par till för löpningsskorna senare. Inläggen verkade jättebra utan tvekan.  Jag vande mig väl vid dem efter ungefär tre dagar.

Min bärförmåga på jobbet ökade och min hållning blev allteftersom rakare och bekvämare. Fast jag inte fick inläggen för löpning kunde jag inte motstå att pröva dem på riktigt. De tycktes inte vara hårda och fungerade jättefint. Jag kände att skorna satt som klistrade på mina fötter och klistret var Podiart innesulorna. En ytterligare upplevelse som jag hade var att eftersom jag brukar löpa på den första delen av mina fötter, gav det stöd som lyfte mitt längsgående fotvalv en väldigt bra baspunkt och en klar gränslinje för den rätta grundkontakten. Det var en stor hjälp för mig. Jag har också fått löpningsinlägg gjorda av materialet ’noene’.  Eftersom jag redan hade vant mig vid uteskoinnesulorna hände det inget ovanligt, snarare njöt jag av mina nya inläggs särdrag med ett otroligt stort leende på läpparna. Hittills har jag bara haft möjlihet till att testa dem lite men jag kan säga att de samarbetar med mina skor väldigt bra och jag har känslan av att de hjälper mig med mina framsteg. Fullkomligt anpassar de sig till mina skor som jag lämnade där vid beställningen så att innesulorna kunde tillverkas för dem.  Jag jobbade som ledare i idrottsförsäljning på ett varuhus i många år och därmed hade jag möjlighet till att se och få erfarenhet om många innesulor. Jag kan lugnt påstå att jag fann vad jag sökte och skulle inte byta till något annat. Jag hoppas att jag kan njuta av åtskilliga tävlingar med dem i framtiden.

András Erdész

Terränglöpare